OHRA - Oravalan Hot Rod Assosieisson

Joskus 90-luvun puolenvälin hujakoilla muutama Kouvolan seudun harrastaja piti paikallisia hot rod seuroja sisäänlämpiävinä ja päätti perustaa oman kerhon. Koska ainakin kaksi perustajajäsenistä asui Oravalassa ja kolmas oli sieltä kotoisin, niin nimeksi tuli Oravalan Hot Rod Assosieisson. Asso mikä... No, sitä ihmetteli moni muukin, mutta eikös se kolmas kotimainen ole bad english. Noin sen olisi lausunut idolimme Ahti Karjalainen, mies joka oli mieltynyt huikanottoon suurten Moparien takapenkillä. Hurjat oli suunnitelmat, mutta parhaiten onnistui kruisailu-illat, sillä päämäärä oli yhteinen: Vapaa viikonloppu, Vin-koodien vertailua, renkaanpolttoa, kaljanjuontia, bylsimistä soffapenkillä, mistä nyt kukakin tykkäsi. Tarunhohtoisimmat iltamat tapahtui Tirvalla ja sen lopetettua yritimme vielä Voikkaalla, mistä ei harrastenäkökulmasta tullut mitään, mutta paikkakuntalaiset muistavat vieläkin, kun ne upeat amerikanraudat kävi "paikallisessa". Tämä hivelee tietysti kerholaisten mieltä, sillä merkittävä osa kalustosta koostui jo hieman blueskuntoisista tolppasedaneista. Meriittinä voitaneen pitää myös vannoutuneen A-body-harrastajan omakustannelehteä (lue-> firman kopiokoneella monistettu) Amerikanautomies, jossa kerhostamme oli esittely.

Toiminta hiipui viimein tyystin ja allekirjoittanut liittynyt FHRA Kouvola Clubin riveihin. Kerran OHRAn pj:n kanssa jutellessa todettiin, että kyllä kai se oli siinä ja että meillehän taisi jäädä rahaa. Sain luvan käyttää massit hot rod-harrastuksen edistämiseen, jos vaan löydän rahastonhoitajana toimineen tytsyn jostain. Häntä ei ollut piireissä näkynyt vuosiin. Kuinka ollakaan tiedustelu antoi kolme samannimistä ihmistä ja oikea oli tietysti se viimeinen, jolle soitin. Misu oli pariutunut ja vietti ryhdikästä rivikansalaisen elämää. Olipa joskus ihmetellyt, että on jenkkiautokovikset rahamiehiä, kun ei kerhon kassalle ollut mitään käyttöä. Mitään pankkitiliähän OHRA:lla ei koskaan ollut, vaan tsupukka oli jemmannut rahoja kaikki vuodet vaatekaapin päällä peltilaatikossa.

FHRA Kouvola Club laittoi pottiin lisää rahaa ja kerholehti Swapissa julkistettiin rakentelustipendi. Kolmelle olisi jaossa selvää rahaa. Joko roddareilla tosiaan on massia millä mällätä tai sitten kävi kuin sadussa sudesta ja lammaspaimenesta. Tarpeeksi kun tekee jekkua, kukaan ei enää ota todesta. Joka tapauksessa kukaan ei hakenut stipendiä ja rahat päätettiin käyttää ihan oikeaan tietokoneeseen.

Viimein asiaan. Oheiset mainokset on meikäläisen käsialaa. Ne edustavat kerhotoimintaa pienoiskoossa; Kerran kun erehtyy tekemään jotain oma-alotteisesti, niin saatkin sitten hoitaa sen jatkossakin, kun tuntuu noin hyvin sujuvan. Mitään piirto-ohjelmia ei ollut käytössä, kun ei ollut sitä konettakaan. Kuvaamataidon opettajan nimi ei valitettavasti ollut Chip Foose. Kuvat on kopioitu aurinkoisena päivänä lehti- tai valokuvakokoelmista laittamalla materiaali ikkunaan ja piirustuspaperi päälle. Yhdessä mainoksessa näkyvät liikennemerkit on leikattu autokoulun oppikirjasta. Olin lienee urani huipulla, kun vähän päälle kaks´kymppisenä menin kopiofirman dirikan juttusille kysymään sponsorointia. Sopimuksen mukaan saimme värimainokset mustavalkoisten hinnalla. Yhdellä A4:lla oli kuitenkin kolme mainosta, joten saimme tuotannon triplattua. Johtaja-ainesta vai saita jätkä? Ei, vaan köyhä kerho. Meinasin lentää perseelleni, kun hain mainokset, eipä ollut kopiofirman logoa, ei. Melko kallista? Logo oli unohtunut tai sitten eivät kehdanneet laittaa sitä, mutta hinta pysyi luojan kiitos samana. Niinpä jäsenet pääsivät taas talkoisiin jakamaan mainoksia kaikkien amerikan jenkkien sulan alle, mitä kylällä näkyi, sekä assan parkissa, jossa tuohon aikaan saattoi ihan tavallisena arki-iltana pyöriä viisikin autoa.

 - Aprillipäivänä 2008 OHRA:n rivijäsen Markku Hakalin. Ps. Tämä tarina on tosi. -


ohra1.jpg
ohra1.jpg
ohra2.jpg
ohra2.jpg
ohra3.jpg
ohra3.jpg
ohra4.jpg
ohra4.jpg
ohra5.jpg
ohra5.jpg

Created by IrfanView